Blir narcissister värre när de blir äldre?

JA. Det har visat sig genom forskning att narcissister blir värre (Dr Stanton Samenow).

Varför? När det gäller de andra olika personlighetsstörningar som inte inbegriper narcissism, brukar sådana personer söka hjälp av mentalvården. Narcissister har inte några problem när det gäller de själva så att de inte söker professionell hjälp om de inte är mycket pressade av familjen eller genom en domstolsbeslut. En narcissist kan välja att förändra sig (studier av narcissister som har fängslats) men kom ihåg att narcissisten har en helt annan ideologi genom vilken de lever och de flesta ser inget behov av förändring. Även om en narcissist deltar i rådgivning, anstränger han sig mest för att manipulera den psykiatriska vårdpersonalen. En narcissist är den ultimata självcentrerade, berättigade personen som ”går av” på att kontrollera andra på alla möjliga sätt. Narcissisten använder sin verktygslåda med tekniker för att manipulera andra för sin egen vinst. De riktiga lögnen, bedrägerier, raseri, hoten, utnyttjande och manipulationer som narcissisten använder fungerar mest av tiden så varför ändra ?

Narcissisten ser sig själv som offret som aldrig fått den behandling som han ”borde” få. När narcissisten blir äldre är deras förbittring djupare och omfattningen av de brott som de begått (men aldrig betalat för) tjänar bara till att förankra det dåliga beteendet. Familjemedlemmar och vänner kan välja att inte ha någon kontakt under åren men narcissisten är expert på att hitta nya relationer att utnyttja och fortsätter att utnyttja andra anständiga människor tills den dagen han dör.

Det är verkligen synd om de människorna som hoppas att narcissisten kommer att ”förändras”. Det är oerhört smärtsamt att inse att den person du älskar har ett trasigt eller grovt underutvecklat samvete.

Kunskapen om att personlighetsstörningar fanns har nämnts i över hundra år men har studerats mer specifikt bara under de senaste 20 eller 30 åren.

Det räcker bara att titta på det komplexa förhållandet mellan en vårdande vuxen och ett rasande barn för att utan tvekan veta vad den speciella händelsen stärker när det gäller beteenden i relationen mellan den vuxna och barnet. Barnet kan lära sig genom ett enda raseriet att DET är ett verktyg som kommer att tvinga just den vuxen och eventuellt andra vuxna att göra vad han vill. Barnet kommer att tillämpa verktyget på de som han vet det ska fungera på men barnet kommer aldrig att visa raseri för en vuxen som har visat att raserianfall inte kommer att tolereras. När det barnet har nått tonåren har det lärt sig att alla slags beteenden kan uppnå resultat när de tillämpas. Förmågan hos den manipulerande narcissisten är betydande och teknikerna är olika, ofta situationsenliga och kan vara mer eller mindre intensiva, för att tillgodose omständigheterna. En del människor kommer att anta att narcissisten är ”spontan” eller bara har felaktig beteende utan att inse vad de gör mot andra människor.

Kom ihåg att narcissisten har helt annan ideologi än de flesta och att leva utan samvete tillåter helt oacceptabelt beteende socialt, som kan ”fungera” i vissa miljöer. T ex den narcissistiska mannen kan misshandla sin hustru men behandla allmänheten med charm och självsäkerhet och få mycket respekt därifrån. Narcissisten är extremt erfaren och kunnig och har utvecklat mycket stark känsla av var man ska tillämpa förtryck, till vilken intensitet och varaktighet. Detta kan verka ”spontant” för den okunniga genomsnittliga åskådare, eftersom åskådaren inte är sådan expert på att manipulera människor som narcissisten är. Den genomsnittliga personen kan inte förstå varför narcissisten skulle snarare ta till skadliga relationer med andra människor än att bara lugnt diskutera och förhandla om meningsskillnader. Det beror på att den genomsnittliga personen ger respekt eller värde till personen / förhållandet. Narcissisten värderar alltid slutligen sig själva som viktigast. Narcissisten värderar sina egna manipuleringsförmågor så högt att han är villig att dumpa allt och hitta en annan källa eftersom DU alltid är utbytbar och inte värd hans ansträngning om du inte har tillgångar, som pengarna eller någon annan form av värde som narcissisten finner intressant.

Men narcissisten är alltid rovdjuret så när du förlorar dina tillgångar, blir sjuk, inte ställer upp längre eller börjar ställa gränser kommer han att säkerställa att du inte är värdefull längre, och då kommer du att missbrukas och kasseras. Det finns ingen lojalitet, ingen empati, bara konkurrens. Det kan vara svårt att förstå att en person kan vara så hänsynslös och av så låg karaktär, speciellt om du har gett honom ditt hjärta och själ. Dock i det ögonblicket som det blir tufft kommer du att se narcissisten avslöja hur fruktansvärd ful är han inuti. Eftersom narcissisternas verkliga natur är så egoistisk lider deras offer fruktansvärt och många utvecklar PTSD.

Narcissisten kan förstås vara en kvinna, jag använder pronomen ”han” för att inte krångla till för mycket med han/hon eller hen/henen/henens.

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: